Kireç enjeksiyon işlemi, taş, tuğla ya da almaşık duvarların yok olan taşıma kapasitelerinin yeniden elde edilmesinin yanı sıra tarihi kagir binaların tamiratı ya da kuvvetlendirilmesi için gerçekleştirilmektedir.
Bunun yanı sıra kireç enjeksiyon yöntemi ile kagir kubbe ve tonozlarda meydana gelen çatlakların tamirinin gerçekleştirilmesi, tarihi kagir duvarlara temel meydana getirilmesi, büyük boşlukların doldurulmasının yanı sıra çatlakların tamir edilmesi ve kuvvetlendirilmesi gibi işlemlerde uygulanmaktadır. Bu enjeksiyon yönteminin uygulanması kolaydır ve içeriğinde çimento, asbest gibi maddeler bulunmamaktadır. Yapışma mukavemeti yüksek olan, nefes alabilen, su buharı geçirimi yüksek, kireç enjeksiyonu, duvarın özelliklerini bozmadan tuğla, taş, tüf malzemelerle de uyum sağlamaktadır. Kagir yapı bileşenlerinin tamiratlarında kullanılan bir harç olan kireç enjeksiyonu, farklı yapılarda uygulanabilmektedir.
Kireç enjeksiyon işleminin sülfat ihtiva eden ortamlarda bile kullanılması söz konusudur. Orijinal yapı gereçleri ile ya da yenileme işleminde ve sonrasında kullanılan farklı gereçlerle olumsuz etkileşime girmemektedir. Duvar tamiratlarında kullanılan enjeksiyon malzemesi, duvarın buhar ve nem geçirim özelliğini bozmamaktadır. Enjeksiyon yapılırken bilinmesi gereken detay, kirecin içinde bulunan doğal tutuculardır. Bu tutucular, yüzeyin önceden ıslatılmadan enjeksiyon yapılmasını sağlamaktadır. Enjeksiyon işleminde kullanılan kirecin içinde polikarboksilik eter esaslı akışkanlaştırıcılar bulunmaktadır. Bu sayede düşük basınca sahip pompalar, şırıngalar ya da ince iğnelerle kolaylıkla enjekte edilebilmektedir. Firmamızın kullandığı maddeler üstün kaliteye sahiptir ve düşük basınçtaki pompalar vasıtası ile enjekte edilebilmektedir. Firmamızın uyguladığı kireç enjeksiyonunda kullanılan malzeme, katkı maddeleri ve alkaliler, sülfatlar, klorlar ya da nitratlar gibi çözülür tuzlar içermemektedir.
Firmamız, kireç enjeksiyon işlemi ile tarihi eserlerde güçlendirme hizmeti de sunmaktadır. Enjeksiyon sistemleri ile tarihi eserlerde mikro enjeksiyon işlemlerinin de hassas bir şekilde yapılması söz konusudur. Ülkemizdeki tarihi eserlerin büyük çoğunluğu yığma yapı şeklinde inşa edilmiştir. Yığma yapılar, taşıyıcı duvarlar, sütunlar, payandalar, lartonoz ve kubbelerden meydana gelmektedir. Taşıyıcı elemanlarda da genellikle doğal taş, kesme taş, kaba yonu taş, moloz taş, tuğla ya da almaşık gereçler kullanılmıştır. Binalarda kireç esaslı harçlar özellikle de horasan harcı bağlayıcı malzeme olarak kullanılmıştır. Firmamız, hangi türde yapılırsa yapılsın tüm kireç enjeksiyonu ile ilgili tüm işlemleri kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir.